Nieuws sept 2021

Ester Bertholet is columnist voor Hart voor Senioren. In deze column vertelt ze wat ouderen kunnen doen aan maagklachten. Zie de column op pagina 12 van het magazine

Lees meer

Filmpje maakproces Behandelpaspoort

Bij het maken van het Behandelpaspoort zijn veel verschillende mensen en organisaties betrokken. In dit leuke filmpje krijgt u een kijkje in de keuken. Het filmpje is gemaakt voor het recente aanbod van het ministerie van VWS van 45.000 gratis paspoorten voor zorgverleners. Er was bijzonder veel belangstelling en deze gratis paspoorten waren snel weg. Maar…

Lees meer

Nieuws april 2021

Het Behandelpaspoort in Margriet Tijdschrift Margriet noemt het Behandelpaspoort ‘een groot goed’, omdat het ervoor kan zorgen dat je zelf regie houdt over je behandelwensen.  

Lees meer

Nieuws februari 2021

Artikel in Denkbeeld Peter Bakens interviewde Ester Bertholet voor het tijdschrift voor psychogeriatrie ‘Denkbeeld’ over wat hij haar ‘bijzondere werkwijze’ noemt: De mens écht zien en horen.       

Lees meer

Nieuws maart 2020

Podcast-interview met vernieuwers ouderenzorg Vanuit Branddocters Mixe ging in maart 2020 de podcast ‘De juiste zorg op de juiste plek’ live. Een podcast met hoogleraar Acute Ouderenzorg Bianca Buurman en specialist ouderengeneeskunde Ester Bertholet. Luister de podcast terug.    

Lees meer

Nieuws januari 2021

NCZ belicht het Behandelpaspoort in relatie tot vaccinatie Het Netwerk Cliënt-en-Raad Zorg (NCZ) besteedt aandacht aan het Behandelpaspoort in een bericht over de toestemmingsvereiste voor vaccinatie bij wilsonbekwaamheid. Het NCZ schrijft: “Wensen ten aanzien van het al dan niet vaccineren, behandelen, beademen en/of opgenomen worden op een IC, kunnen opgenomen worden in het Behandelpaspoort.” Lees…

Lees meer

Nieuws december 2020

Interview met Alzheimer Nederland (afdeling Rivierenland) Anneke Krakers (voorzichter Alzheimer Nederland, afdeling Rivierenland) interviewt Ester Bertholet over dementie in relatie met de dingen die zij doet. Een prettig en mooi gesprek, waarbij Ester ook haar hart kon laten spreken. Bekijk het interview.    

Lees meer

Nieuws november 2020 (#5)

Zorgvisie besteedt aandacht aan lancering nieuwe Behandelpaspoorten Net als De Gelderlander schrijft Zorgvisie een artikel over de nieuwe versies van het Behandelpaspoort.

Lees meer

Nieuws november 2020 (#4)

Artikel in De Gelderlander over nieuwe versies Behandelpaspoort Een dag na de lancering besteedt De Gelderlander aandacht aan de nieuwe versies van het Behandelpaspoort.

Lees meer

Nieuws november 2020 (#3)

Evaluatie van ontvangers van Behandelpaspoorten In het voorjaar ontvingen 825 zorgverleners Behandelpaspoorten die gratis ter beschikking waren gesteld door het ministerie van VWS. We hebben deze zorgverleners gevraagd naar hun mening over het Behandelpaspoort. Het overgrote deel van de reacties is positief: de meeste zorgverleners die reageerden raden het gebruik van het Behandelpaspoort aan. Bekijk…

Lees meer